, ,  , ,  , ,  , ,  , ,  , ,  , ,Πίνουν… κολοβακτηρίδια

ΥΔΡΕΥΣΗ ΜΟΛΥΝΣΗ

Ακατάλληλο νερό πίνουν οι κάτοικοι 62 κοινοτήτων του νομού Ιωαννίνων , όπως διαπιστώθηκε από έρευνα της Διεύθυνσης Προγραμματισμού της Νομαρχίας Ιωαννίνων , η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελίες των κατοίκων και των κοινοταρχών για μόλυνση των υδάτων.

Οι καταγγελίες ανέφεραν ότι ποντίκια και κολοβακτηρίδια «χορεύουν» στις δεξαμενές , ενώ οι σωλήνες είναι σκουριασμένοι, με αποτέλεσμα το νερό να είναι ακατάλληλο. Μετά τις καταγγελίες , η υπηρεσία διένειμε στους κοινοτάρχες ερωτηματολόγια για να καταγράψουν τα προβλήματα.

Από τις απαντήσεις προέκυψε ότι τα προβλήματα εντοπίζονται σε 62 κοινότητες, στις περισσότερες από τις οποίες οι αγωγοί ύδρευσης είναι σπασμένοι , ενώ σε άλλες οι σωλήνες ύδρευσης είναι παλιοί και σκουριασμένοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το νερό, στις περισσότερες κοινότητες, είναι θολό , περιέχει χώμα και άμμο, ενώ δεν γίνεται χλωρίωση από έλλειψη πιστώσεων.

Όπως μας είπε ο Δήμος Τσολακούδης από την υπηρεσίας Προγραμματισμού της Νομαρχίας απαιτείται αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης σε πολλές περιοχές , ενώ σε άλλες απαιτείται καθαρισμός των δεξαμενών , έργα που έχουν ενταχθεί στα νομαρχιακά προγράμματα έργων ΣΑΝΤ 1 και ΣΑΝΤ 2 , ενώ έχει προβλεφθεί πίστωση και για προμήθεια χλωρίου


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/07/1995

water quality, water pollution, water filters, www.FiltraNerou.gr

 , ,          , ,         , ,

FiltraNerou.gr | Εταιρεία | Γενική παρουσίαση
Εμφιαλωμένο νερό | Νερό βρύσης | Άρθρα
Φίλτρα | Ψύκτες | Σημεία πώλησης