, ,  , ,  , ,  , ,  , ,  , ,  , ,Συνεχίζονται οι έρευνες για τα εμφιαλωμένα

Τρίκαλα

Την ίδια στιγμή που το υπουργείο Υγείας χαρακτηρίζει ικανοποιητική την ποιότητα των εμφιαλωμένων νερών, ύστερα από μικροβιολογικές εξετάσεις που γίνονται στα εργαστήρια του, με εντολή του νομάρχη Τρικάλων διακόπηκε η λειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού με την επωνυμία «Μετέωρα».

Η λειτουργία του εργοστασίου έχει διακοπεί εδώ και δέκα ημέρες με εντολή του νομάρχη Τρικάλων Στ. Πατραμάνη, γιατί από δειγματοληπτικό έλεγχο που ενεργήθηκε από το Τμήμα Υγιεινή της νομαρχίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη επικίνδυνων, για την υγεία του ανθρώπου, μικροβίων (ψευδομονάδων).

Παράλληλα , δεσμεύτηκαν όλες οι ποσότητες εμφιαλωμένου νερού που βρέθηκαν στις αποθήκες της εταιρείας «Ν.Φαμισης-Πηγής Σταγών –Μετέωρα», καθώς και οι ποσότητες που βρέθηκαν σε καταστήματα της πόλης.

Οι υγειονομικοί και μικροβιολογικοί έλεγχοι συνεχίζονται σε όλο το κύκλωμα εμφιάλωσης και διακίνησης των εμφιαλωμένων νερών, σημειώνεται σε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου.

Με εντολή του υφυπουργού κ. Μαν, Σκουλάκη και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους , γίνεται ερεύνα για αν υπάρξουν σαφή στοιχεία για την κατάσταση στα εμφιαλωμένα νερά από πλευράς περιεκτικότητας σε βρώμικα ιόντα.

Με την έρευνα αυτή το υπουργείο θέλει να έχει σωστή και τεκμηριωμένη άποψη , προκειμένου να συμμετάσχει σε συναντήσεις αρμοδίων επιστημονικών οργάνων της ΕΟΚ, για την τροποποίησης της ισχύουσας οδηγίας για τα πόσιμα νερά.

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη απαγορευτεί η κυκλοφορία των εμφιαλωμένων νερών «Σάριζα» και «Πηγή».

Σύμφωνα με ορισμένα «ραβασάκια», που έστειλε χθες και προχθές σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος των Εποπτών Δημόσιας Υγείας κ. Παπαδόπουλος, πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει από τις προκαταρκτικές εξετάσεις και για άλλα τρία νερά από πηγές των Χανίων και των Μετεώρων.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν βρέθηκε , όταν η «Ε» πληροφορήθηκε για τα χαρτιά στον τηλεοπτικό σταθμό, ενώ ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να λάβει υπόψη του οτιδήποτε στο στάδιο που βρίσκονται τώρα οι έλεγχοι και πριν αυτοί ολοκληρωθούν.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/09/1997

water quality, water pollution, water filters, www.FiltraNerou.gr

 , ,          , ,         , ,

FiltraNerou.gr | Εταιρεία | Γενική παρουσίαση
Εμφιαλωμένο νερό | Νερό βρύσης | Άρθρα
Φίλτρα | Ψύκτες | Σημεία πώλησης