, , , , , , , ,
Εμφιαλωμένο νερό…
 , , , , , , , ,

 , , , , , , , , , , , , , ,

 , , Το νερό είναι το πιο ευαίσθητο τρόφιμο γιατί γεννά άμεσα και γρήγορα μικροοργανισμούς και βακτηρίδια αόρατα από το γυμνό μάτι, επιβλαβή όμως για τον οργανισμό, όταν δε αυτά επηρεαστούν από χημικές και τοξικές ενώσεις γίνονται ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία μας. Η δράση τους δε μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στον οργανισμό.

Ο κύκλος του νερού δεν αφήνει ανεπηρέαστα τα εμφιαλωμένα νερά. Η διαδικασία δημιουργίας του νερού, συμπαρασύρει στην ατμόσφαιρα ρύπους επικίνδυνους για την υγεία. Αυτοί μπορεί να έρχονται από πολύ μακριά, ακόμα και από άλλες χώρες. Οι ρύποι από τα εργοστάσια, τα αυτοκίνητα, τις ηλεκτρικές συσκευές, τα τοξικά χρώματα και αέρια, τα φυτοφάρμακα κ.α., απελευθερώνονται από τις πόλεις και γίνονται σύννεφα. Τα σύννεφα μετακινούνται και κάπου αλλού γίνονται βροχή. Έτσι η μόλυνση πηγαίνει παντού ακόμη και στο πιο απάτητο βουνό, με αποτέλεσμα να μολύνονται τα υπόγεια ύδατα και το νερό των πηγών οπουδήποτε και αν είναι αυτές.

 , , Τα εργοστάσια εμφιάλωσης πόσιμου νερού είναι υποχρεωμένα να φιλτράρουν το νερό. Μετά το φιλτράρισμα κονσερβοποιούν το νερό μέσα σε φτηνά διαφανή πλαστικά μπουκάλια, για να καταναλωθεί μετά από μακρύ χρονικό διάστημα. Βάζοντας επάνω σημαντικές οδηγίες, τις οποίες όμως δεν συνειδητοποιεί και δεν ακολουθεί κανείς.!!!

Πιο συγκεκριμένα, αν δείτε πιο προσεκτικά τις οδηγίες πάνω στην κάθε φιάλη, αναφέρει ευκρινώς:
Δεν πρέπει να περνά τους 18οC μέσα στην πλαστική φιάλη γιατί αλλοιώνεται.

Για να τηρηθεί αυτή η απαραίτητη για την διαφύλαξη της υγείας οδηγία, θα ‘πρεπε τα εμφιαλωμένα νερά να φεύγουν από το εργοστάσιο – εμφιαλωτήριο μέσα σε φορτηγά ψυγεία, σε σταθερή θερμοκρασία. Να πηγαίνουν σε αποθήκες ψυγεία και να τα περνούμε από το Σ.Μ. μέσα από ψυγείο. Στην πράξη μεταφέρονται συνήθως μέσα σε πλαστική διάφανη συσκευασία, επάνω σε ανοικτά φορτηγά και μένουν μέρες ολόκληρες μέσα και έξω από αποθήκες, εκτεθειμένα στους 40ο υπό σκιά, (και σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες), έξω από αποθήκες, Σούπερ Μάρκετ, περίπτερα κ.α.

Μερικές από τις αλλοιώσεις του εμφιαλωμένου νερού προκαλούνται όταν η θερμοκρασία περνά τους 18οC όπου τα πλαστικά μπουκάλια μπορούν να προκαλέσουν χημικές και τοξικές ενώσεις οι οποίες μπορούν να ενωθούν με το νερό.

Επίσης με την αύξηση της θερμοκρασίας στο νερό αλλά και με την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, μπορούν να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί, βακτηρίδια, χημικές και τοξικές ουσίες οι οποίες με την σειρά τους μπορούν να αποθηκευτούν στον οργανισμό προκαλώντας άμεσα η στο μέλλον ασθένειες, βλάβες οργάνων έως και καρκινογενέσεις κυττάρων. Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί εδώ ότι λόγω του ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, αντιδρά και διαφορετικά στο ίδιο πρόβλημα. Και ποτέ δε είναι καλός σύμβουλος το ότι δεν πάθαμε τίποτα μέχρι σήμερα…

Πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος, χωρίς αυξομειώσεις θερμοκρασίας.

Τα τρόφιμα που έχουν μεγάλη υγρασία δεν είναι καλό να τα ζεσταίνουμε και να τα κρυώνουμε επαναλαμβανόμενα. Για τον λόγο αυτό και το εμφιαλωμένο νερό γράφει στην ετικέτα του ότι πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Είναι γνωστό ότι το νερό στο πιο φυσικό και πιο υγιεινό του περιβάλλον -μέσα στην γη-, βρίσκετε σε σταθερή θερμοκρασία 17ο C, μέρα και νύκτα, χειμώνα και καλοκαίρι. Όμως, συχνά από την τυποποίηση του στο εργοστάσιο μέχρι την κατανάλωση του, μερικούς μήνες μετά, θα έχει περάσει αλλεπάλληλες αυξομειώσεις θερμοκρασίας, σε απευθείας επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία μέσα σε φτηνά πλαστικά μπουκάλια, εκτεθειμένο στο ύπαιθρο, μέσα σε αποθήκες, μέσα και έξω από ψυγεία κ.α.

Αν λοιπόν παίρνατε εσείς νερό από μια πηγή μέσα σ’ αυτό το φτηνό διάφανο πλαστικό μπουκάλι και το περιφέρατε στο αυτοκίνητο και σε διάφορους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με διαφορετικές θερμοκρασίες, σε απευθείας επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία.

Θα το καταναλώνατε ποτέ μετά από 4-5 μήνες ;;;

ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ.!!! ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ S.Μ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΝΕΤΕ ;;; Νομίζετε ότι είναι καθαρό.;

Αλήθεια αν είναι πράγματι φυσικό νερό πηγής γιατί έχει ημερομηνία λήξεως ;;; έχει το φυσικό νερό ημερομηνία λήξεως ; Φαντάζεστε να έληγαν τα ποτάμια οι λίμνες και οι πηγές σε ένα χρόνο ;;;

Οι επαναλαμβανόμενες αναφορές των εφημερίδων, εδώ και χρόνια, για τα εμφιαλωμένα νερά, είναι απόδειξη ότι όποτε και να ελεγχθεί το εμφιαλωμένο νερό από το ράφι του Σ.Μ. ή από το περίπτερο βρίσκεται πάντα αλλοιωμένο, όχι λόγο πολέμου των εταιρειών εμφιάλωσης -όπως φαντάζονται πολλοί- αλλά λόγω του ότι οι προδιαγραφές που αναφέρονται στην φιάλη, ισχύουν μετά την φίλτρανση και τον καθαρισμό του μόνο μέσα στο εργοστάσιο – εμφιαλωτήριο και ποτέ δεν το εγγυώνται έξω από αυτό.!!!

Οι μέθοδοι φίλτρανσης και καθαρισμού δε, που ακολουθούν οι εταιρείες εμφιάλωσης, είναι οι ίδιες που σας προσφέρουμε, για να έχετε στην κουζίνα σας την στιγμή ακριβώς που το καταναλώνετε πάντα φρέσκο και καθαρό νερό… Εσείς προτιμάτε ακόμα να πληρώνετε ακριβό και αλλοιωμένο νερό κονσέρβα;


 , ,         , ,        , ,

FiltraNerou.gr | Εταιρεία | Γενική παρουσίαση
Εμφιαλωμένο νερό | Νερό βρύσης | Άρθρα
Φίλτρα | Ψύκτες | Σημεία πώλησης