, , , , , , , ,
Το νερό της βρύσης…
 , , , , , , , ,

 , , , , , , , , , , , , , ,

 , , Το χλώριο που τοποθετείται από την δημόσια εταιρεία ύδρευσης κατά την εκκίνηση της διανομής του στο δίκτυο της πόλεως, αποσκοπεί στην θανάτωση των βακτηριδίων και κάθε άλλου ζωντανού οργανισμού που υπάρχει η μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σ’ αυτό.

Το αποτέλεσμα όμως έχει και κάποιες αρνητικές επιπτώσεις έτσι όπως εφαρμόζεται από το σύνολο των ελλιπώς πληροφορημένων καταναλωτών. Η πολιτεία καθαρίζει το νερό στην πηγή του και τοποθετεί το χλώριο σαν το πιο ιδιαίτερα καυστικό απολυμαντικό.

Το χλώριο σκοτώνει μεν τα μικρόβια και τους μικροοργανισμούς πλην όμως δεν τα αφαιρεί. Με αποτέλεσμα να τα πίνουμε και να τα τρώμε ενώ από πάνω να πίνουμε και το καταστρεπτικό για την υγεία μας και ολόκληρο τον οργανισμό, χλώριο.

Δυστυχώς το νερό του δικτύου στην πορεία του από την πηγή μέχρι την βρύση του σπιτιού μας συμπαρασύρει χώμα, σκουριές και διάφορα άλλα μικρά σωματίδια που αποκολλούνται από τις σωληνώσεις του δικτύου της πόλης ή τις σκουριασμένες σωλήνες του σπιτιού μας και λόγο άγνοιας καταλήγουν μέσα στον οργανισμό μας. Αυτά συγκρατούνται εύκολα με ένα καλό φίλτρο και είναι ορατά με γυμνό μάτι, έτσι στην πρώτη συντήρηση βλέπουμε μερικά από αυτά που περνούσαν πριν μέσα στον οργανισμό μας.

Αλήθεια θα τρώγατε ποτέ άμμο ή λάσπη ;
Το νερό της βρύσης τότε πως το πίνετε αφιλτράριστο ; όταν αποδεδειγμένα από την πρώτη αλλαγή φίλτρου περιέχει αυτά και άλλα πολλά σωματίδια.;

Το νερό της βρύσης επίσης συχνά περιέχει και αόρατες επικίνδυνες για την υγεία μας χημικές ενώσεις, όπως Ραδιενεργά στοιχεία, Τοξικά απόβλητα, μόλυβδο και άλλα βαρέα μέταλλα (συχνά από μπαταρίες, μετασχηματιστές και άλλα χημικά και τοξικά απόβλητα που οι άνθρωποι πετούν στην φύση ή που εξατμίζονται καθημερινά από τα αυτοκίνητα, τα εργοστάσια, τις ηλεκτρικές συσκευές, τα σπρέι κ.α. τα οποία γίνονται σύννεφα και στην συνέχεια βροχή στο βουνό και νερό).

Έτσι το νερό μας είναι συνήθως επιβαρημένο με χημικές και τοξικές ουσίες ήδη επάνω στο ψηλότερο βουνό από την βροχή που συνήθως υπάρχει εκεί το μεγαλύτερο διάστημα του έτους. Στην πορεία μέσα στο έδαφος προστίθενται χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, τα οποία και πάλι με την βροχή έχουν περάσει μέσα στον υδροφόρο ορίζοντα. Και τέλος οι άνθρωποι προσθέτουν άλλο ένα χημικό, καταστρεπτικό για κάθε μορφή ζωής, το χλώριο. Στο σπίτι το γνωρίζουμε από την χλωρίνη που δυστυχώς έχει καθιερωθεί λόγο κόστους σαν ένα ιδιαίτερα καυστικό υγρό καθαρισμού. Η Greenpeace λέει χαρακτηριστικά «Ο θεός δημιούργησε 91 στοιχεία, ο άνθρωπος 15, και ο διάβολος μόνο ένα, το χλώριο».

Το χλώριο σκοτώνει μεν τους περισσότερους μικροοργανισμούς και τα βακτηρίδια, για να μας προστατεύσει από παλαιότερες ασθένειες όπως χολέρα, τύφο κ.α., δεν τα απομακρύνει όμως.! Με φυσικό αποτέλεσμα να τα τρώμε σκοτωμένα και επιπλέον να πίνουμε και το χλώριο. Η δράση του χλωρίου -αν δεν βάλουμε ένα καλό ειδικό φίλτρο- δεν σταματά στην βρύση μας. Το χλώριο μπαίνει μέσα στον οργανισμό μας και συνεχίζει να σκοτώνει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών και του οργανισμού μας. Το χλώριο επίσης σκοτώνει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών καθιστώντας τα στην ουσία νεκρές τροφές για τον οργανισμό, έτσι υπερκαταναλώνουμε τροφή που δεν μας δίνει ενέργεια αλλά μόνο μας κουράζει, μας παχαίνει και μας αρρωσταίνει.

Το χλώριο περνάει μέσα στον οργανισμό μας στο αίμα και βλάπτει κάθε όργανο του οργανισμού μας. Επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, παρουσιάζει και διαφορετική βλάβη σε κάθε όργανο, καθώς και σε διαφορετικό χρονικό διάστημα. Όμως η πηγή είναι μια, το χλώριο και οι άλλες πολύπλοκες χημικές ενώσεις που πέρασαν στον οργανισμό μας μέσα από το νερό που πίνουμε ή χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα.

Το χλώριο περνάει μέσω του αποχετευτικού συστήματος στην φύση και συνεχίζει την καταστρεπτική του δράση, προσβάλλοντας καίρια το οικοσύστημα, προκαλώντας μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις στη φύση. Ενδεικτικά αναφέρουμε την μόλυνση των υπογείων υδάτων, την ξήρανση των φυτών, την δημιουργία άλλων χημικών ενώσεων (από την ένωση του με άλλες χημικές ενώσεις) κ.α. Όλα αυτά προκαλούν μόλυνση του περιβάλλοντος και βλάβη στο οικοσύστημα, λειψυδρία, ξηρασία, πράγματα που συμβάλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη και στην διεύρυνση της τρύπας του όζοντος. (Αλήθεια έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η τρύπα του όζοντος έχει φθάσει τα 25 εκ. τετραγωνικά χιλιόμετρα ;)

Όλοι γνωρίζουμε το χλώριο από την χλωρίνη που χρησιμοποιούμε σαν δυνατό και καυστικό καθαριστικό.

ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΙΝΑΤΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΧΛΩΡΙΝΗ;

Ε’ τότε το νερό με το χλώριο γιατί το πίνεται.; Ρωτήσατε ποτέ κάποιον ειδικό αν πρέπει να αφαιρούμε το χλώριο και τα παράγωγά του, πριν καταναλώσουμε με οποιοδήποτε τρόπο το νερό.; Και αν θα τον ρωτήστε ποια πιστεύετε πως θα είναι η απάντηση.;

Άραγε είναι πιο απαραίτητα τα έπιπλα του σαλονιού, η τηλεόραση η οτιδήποτε άλλο καταναλωτικό αγαθό, σε σχέση με το να απολαμβάνετε καθαρό και υγιεινό νερό κάθε μέρα ;


 , ,         , ,        , ,

FiltraNerou.gr | Εταιρεία | Γενική παρουσίαση
Εμφιαλωμένο νερό | Νερό βρύσης | Άρθρα
Φίλτρα | Ψύκτες | Σημεία πώλησης